Снимка: БГНЕС
fallback

Водачът на беларуската опозиция Светлана Тихановска е в безопасност. Тя се намира в Литва, съобщи в Тwitter литовският министър на външните работи Линас Линкявичус.

Преди това Тихановска е била задържана в продължение на седем часа в Беларус.

Тихановска се очерта като главният съперник на президента Александър Лукашенко на президентските избори, състояли се в неделя, отбелязва Ройтерс.

Oще по темата
Екипът на Тихановска не е успял да се свърже днес с нея по телефона, след като тя е напуснала сградата на Централната избирателна комисия.

По-рано Тихановска каза пред журналисти, че тя е спечелила изборите, а не Лукашенко, припомня БТА.

В понеделник шефът на беларуския Комитет за държавна сигурност /КГБ/ Валерий Вакулчик съобщи, че срещу Тихановска е било подготвяно покушение. По думите му правоохранителните органи са охранявали щаба на опозицията, за да не допуснат да има "сакрална жертва".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Стършел

преди 3 години

... Да работите една седмица безплатно, така де не безплатно, трудно е за осъзваване, но на беларуски съботник не само не се плащаза работата, ами си плакаш ти!!! Преди три години бях в такъв ден - плащахо по около 18 лева доброволно - принудително за някаква кауза... Било чисто в Беларус, ами ходете и вие чистете около блоковете си 6 пъти в годината и събирайте от семейство минимум по 180 лева годишно и облогородявайте - и тук ще светне и ще се научите да пазите. Много знаете, ама готови ли сте

65

Стършел

преди 3 години

Какъв е този про-руски форум? И русофилистични коментари? Каква била Беларус преди да я завзему СССР и каква е днес? Ами да сравним - била е част от Полша. Къде е днес Полша и къде е Беларус? Бедни празни беларуски села с килнати дървени къщи и развитото земеделие на Полша - номер 1 производител на ябълки в света, да друго да не говорим. Свобода в Беларус - тия които ми пишете за това колко е хубав там живота, готови ли сте да ходите на съботници 6 пъти в годината и да работите една седмица...

64

Урко

преди 3 години

Да не се и връща вече.

fallback