Снимка: БГНЕС
fallback

Беларуската полиция използва светошумови гранати и сълзотворен газ срещу протестиращи в центъра на Минск, където няколкостотин души, несъгласни с резултатите от президентските избори, опитаха да се съберат, съобщи БТА като цитира ТАСС.

Oще по темата

Силите със специално предназначение ОМОН, в пълна екипировка с щитове, предприеха тези действия, след като демонстранти опитаха да преодолеят полицейските барикади около площада при комплекса "Минск - град герой".
Има пострадали. На площада пристигнаха автомобили на бърза помощ. Един човек е получил травма на главата.

Част от протестиращите се преместиха към намиращия се недалеч хотел "Беларус" и към Двореца на спорта. Части на ОМОН започнаха да ги изтласкват към Стария град.

По данни на екзитполове президентът на Беларус Александър Лукашенко събира над 70 процента от гласовете на вчерашните избори, а основната му опонентка Светлана Тихановска - между 7 и 10 на сто.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Христо Христов

преди 3 години

До Пламен/35Европа е в брюксел и мисли как да ти намери един по-расов афроарап да подобри калпавия ти ген... ах, да - и новия данък дето ще плащаш за тази услуга, щот бюджетът на ес е удвоен за тази благородна цел.Ако ти разправят друго, да знаеш: "Лъжата в политеката не е грях."

33

Анонимен

преди 3 години

До ФАКТ 1да, много са добре в Беларус, след 40г. може и да достигнат заплатите в най-бедната страна от ЕС, но не е сигурно. Толкова за другарите, само хвалбите са им големи.

32

Пламен

преди 3 години

Диктатурата продължава с пълна сила в Беларус от диктатора Лукашенко на това той казва демокрация ,ПОЗОР ЗА ПРЕЗИДЕНТ КОЕТО ПРИСВОЯВА ЧУЖДИ ГЛАСОВЕ ЗА СВОИ С ЦЕЛ ДА БЪДЕ НА ВЛАСТДИКТАТОРА които претендира за честни избори и демокрация а всъщност терор на собствения си народ .Къде е Европа ??? защо мълчи,? и публикуват лъжливите резултати на диктатора Лукяненко, това ли му казват ДЕМОКРАЦИЯ ?Или един диктатор може да тероризира цяла държава и да всява страх ,да манипулира избориПОЗОР

fallback