Снимка: БГНЕС
fallback

Благодарение на ядрените оръжия вече няма да има война, тъй като те гарантират сигурността на Северна Корея въпреки натиска и военните заплахи отвън, заяви севернокорейският лидер Ким Чен Ун, предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейски медии.

Ким каза това по случай 67-ата годишнина от края на Корейската война (1950-1953 г.), който отбеляза с прием на ветерани от войната, предаде севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Oще по темата

Северна Корея разработи ядрени оръжия, за да се сдобие с "абсолютната сила" да предотврати нов въоръжен конфликт, изтъкна Ким, като подчерта защитния характер на севернокорейската ядрена програма.

"Сега сме способни да се защитаваме срещу всякакъв форма на сериозен натиск и военни заплахи от империалистически и враждебни сили. Благодарение на нашата надеждни и ефективни ядрени оръжия вече няма да има война, а сигурността и бъдещето на страната ни ще бъдат решително гарантирани завинаги", каза още севернокорейският лидер.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Е тук е прав

преди 3 години

Верно е че му гарантират сигурността. Дори и от Китай. Само заради това не е провинция!

12

Христо Христов

преди 3 години

До Ура другари"Их,как ми се ходи на манифестации да нося пак портрети на сифилистика Ленин или откачалника Сталин и да крещя до полуда- КПСС-БКП-Слава,слава,слава" - ти да не си плевнелиев бе?!

11

Христо Христов

преди 3 години

Гледам некви тpoлове се напъват да напишат нещо адекватно, но не им се удава.А конкретно по статията - ким е прав.ПП. Заради условието на нато да си нарежем ракетите, па дори и стари, сега сме напълно зависими от чужди военни съюзи.

fallback