Снимка: БГНЕС
fallback
Върховният представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел разкритикува нарастващото налагане на санкции от страна на Съединените щати към европейски компании и интереси. 
 
Като конкретен случай той изтъкна попадането на газовите проекти "Турски поток" и "Северен поток - 2" в санкционния американски списък.
Oще по темата
 
"ЕС е дълбоко загрижен за нарастващия брой случаи на санкции или заплахи от страна на САЩ срещу европейски компании и техните интереси. Тази тенденция наблюдаваме в Иран, Куба и наскоро в “Северен поток – 2” и “Турски поток”. ЕС категорично се противопоставя на санкциите на САЩ срещу европейски компании, преследващи законните си бизнес интереси, и смята, че екстериториалните ограничения противоречат на международното право", се казва в позицията на Борел.
 
"Европейската политика трябва да се решава в Европа, а не от трети страни", каза Борел.

Той поясни, че в тези области, в които "интересите (в ЕС и САЩ) във външната политика и политиката на сигурност съвпадат, прилагането на координирани и насочени санкции, които се налагат от всички партньори, е от голяма полза. "Когато политическите интереси се разминават, ЕС е отворен за диалог, но преговорите не могат да се провеждат под заплахата от санкции", заключи първият дипломат на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Христо Христов

преди 3 години

Браво на янките!Да смачкат лицемерната брюкселска *** до последен червей.Този сам си признава, че санкциите нямат нищо общо с международното право, а само с интерес.Затова, България вън от ес на тези лицемери!

13

пияница мистик

преди 3 години

Джуджето Byлвин нищо не му пречи да си накупи една торба продажни политици като този, да му защитават интересите. Този финт сме го гледали вече на местна почва при Ахмед Джолан и Боленко

12

Анонимен

преди 3 години

Ами вие шефовете на ЕС правете си още игрички с газ ,нефт с московския трансперант а пък искайте от САЩ да ви подсигурява териториите ,на които сте посторили вили ,замъци ,хотели казина..тарикатлък до едно време ..този не ви е обамата

fallback