Ким Чен Ун. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун реши да преустанови плановете за военни действия срещу Южна Корея, съобщи Корейската централна телеграфна агенция, цитирана от Ройтерс.

Решението е взето след проведена вчера видеоконференция на Централния военен комитет на Корейската трудова партия, председателствана от Ким Чен Ун.

Oще по темата

Политическото напрежение между двете Кореи се увеличи заради възраженията на Пхенян срещу изпращането в Северна Корея на пропагандни листовки от активисти от територията на Южна Корея през границата.

Северна Корея казва, че това е нарушение на споразумението с Южна Корея за предотвратяване на военна конфронтация и обвинява севернокорейци, които са дезертирали в Южна Корея и участват в пропагандната акция с листовките, че обиждат по този начин ръководството в Пхенян.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 3-ти плиткоумникИ какво от това? Нали ако пуснат бомбите, си заминава и СК? Може да е малко по-бавно, но ще бъде много по-мъчително за тях, това е все едно София да пусне 5 атомни в Пловдив. Само цирк прави кимчо, ама той за друго и не става.

12

Анонимен

преди 3 години

Прасчо пребори коронавируса и пак е на линия.

11

Аз съм

преди 3 години

Съгласен с първия коментар !

fallback