fallback

Продължават масовите протести срещу расизма и полицейското насилие в САЩ. Отзвук има и в Европа - в Германия, Испания, Белгия и Дания.

В Лондон демонстрациите ескалираха в безредици. Има ранени полицаи, а 14 демонстранти са арестувани, съобщава Bulgaria ON AIR.

Протести има и тази вечер пред американското посолство в Лондон.

В Ню Йорк полицейският час заради протестите беше отменен.Д есетки хиляди обаче се събраха на най-мащабната демонстрация във Вашингтон. Те излязоха по улиците на американската столица след смъртта на Джордж Флойд, загинал по време на полицейски арест в Минеаполис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Минеаполис

преди 3 години

До АнонименНяма случай за сега в който черен полицай да е убил бял задържан! .....Нека дам пример за размисъл на зомбираното ти джендърско мозъче . ... Джъстин Даймънд. Ветеринар. Родом от Австралия. Сгодена за бял американец . Чисто съдебно досие.Няма дори глоби за паркинг.Пак там в Минеаполис. Преди една година . Черния полицай Мохамед Нури я застрелва от упор. ...НИКОЙ не протестира. Няма демонстрации... няма и обрани и изгорели магазини... Нямало е и наближаващи избори също...

30

Анонимен

преди 3 години

ченгето си изтърва коня

29

Анонимен

преди 3 години

Айде бе! Тук малко ще направя връзка с друга тема, ама защо не пишете, че при безредиците са свалили статуя на робовладелец?Ама как така? Та нали това е културно историческо наследство?Не може така да се рушат паметници!Тези забележки ги отправям към русофилите защитници на паметника на Червената Армия в София, които не дават да бъде съборен!!!Защо да не бъде?

fallback