IStockphoto

Лятото е сезонът, в който много от нас затварят буркани. А приготвянето на сладка е част от този процес. След като ви разказахме как да използвате череши, ягоди и други плодове за консерви, е време да ви запознаем с една по-различна рецепта.

 
В края на май или до средата на юни (зависи от географската област) много хора събират зелени орехчета. Освен че правят вкусен ликьор с тях, приготвят и сладко. Технологията е специална, като при нея се използва гасена вар.
 
Зелените орехи боядисват ръцете, но всъщност консумацията им под една или друга форма е много полезна за организма. Помага за неговото пречистване, както и при хора с проблеми със щитовидната жлеза. В тях има йод, органичен витамин С, линолова, олеинова киселини, флаваноиди, калий, калций, магнезий, фосфор и други вещества.
 
Ето и какви продукти са ви необходими за сладкото от зелени орехчета:
 
– 1 кг захар;
– 30 зелени орехчета;
– половин литър вода;
– 1 ч.л. лимонена киселина;
– 2 цвята карамфил;
– канелена пръчка;
– малко гасена вар.
 
Как да приготвите сладкото четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase