Снимка: БГНЕС
fallback

Еврокомисарят Валдис Домбровскис заяви, че обявеният вчера доклад по Европейския семестър с препоръки за България няма нищо общо с доклада по механизма за сътрудничество и проверка.

Той каза това в интервю за БНР във връзка с появили се публикации, че мониторингът над България ще продължи.

"Европейският семестър не е свързан с Механизма за сътрудничество и проверка. Колкото до последния, вече имаше доклад по него през октомври 2019 година. В него има заключение, че България вече е покрила всички изисквания. Това не се е променило и тук няма нищо ново", посочи той.

По-рано днес от БСП поискаха оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов заради вчерашния доклад. От ГЕРБ пък защитиха министъра си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

Важното е какво съдържа новия доклад, а в новината няма и една дума за това. Май слагачеството пред властта достигна нови висоти.

4

Анонимен

преди 3 години

Оставка на палячото Барни Ръбал!

3

Vip

преди 3 години

Очевидно някои депутати дрънкат лъжи или изкарват думи извън контекста... Преди време един такъв депутат цитирайки шегаджийски сайт повдигна въпрос от "информация" от там... Абе уважаеми господа четете и се учете не може да ставате за смях по този *** начин. Все пак вземате хубави и дебели заплати за които избирателите бъхтат цяла година....

fallback