Николас Мадуро. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Венецуелските власти са задържали двама американци във връзка с неуспешното нахлуване по море в страната на въоръжена група, обяви президентът Николас Мадуро, цитиран от Ройтерс.

В телевизионно обръщение Мадуро каза, че вчера са били арестувани 13 души, които нарече "терористи". Според венецуелския президент социалист те са участвали в координиран с правителството на САЩ заговор за нахлуване на групата във Венецуела от карибското крайбрежие с цел той да бъде свален от власт.

Осем души са били убити при провалилата се акция в неделя, съобщиха венецуелски официални източници.

Мадуро показа американските паспорти и други идентификационни документи на Айран Бери и Люк Денман. По думите му те са работили с Джордан Гудро - американски военен ветеран, който оглавява базирана в щата Флорида компания за сигурност на име Silvercorp USA.

"Те си играха на Рамбо. Играха си на герои", каза Мадуро и увери, че венецуелските власти са разкрили заговора предварително.

Гудро, който обяви в неделя, че е организирал неуспешното нахлуване, потвърди пред Ройтерс, че Бери и Денман са участвали. "Те работят с мен. Мои момчета са", каза американският ветеран от Ирак и Афганистан.
Бившият командос е получил по време на военната си служба много отличия.

От екипа на венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо отрекоха медийните твърдения, че той е наел Silvercorp USA, за да свали Мадуро от власт със сила.

Представител на американските власти, пожелал анонимност, отрече правителството на САЩ да е замесено в провалилата се въоръжена акция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Драскач

преди 4 години

Нормално.Никаква работа нямат там. Идват въоръжени в чужда държава. Няма въобще какво да се разисква. Всеки биха го опандизили за такова нещо. В която и държава да се опиташ да влезеш така, въоръжен и да предизвикаш престрелка, не може да очакваш да ти се поклонят и да ти опънат червен килим.

41

до 14

преди 4 години

" Венецуела гради КОМУНИЗЪМ - ВИЖ КОЛКО УСПЕШНО- ИНФЛАЦИЯТА ЗА МАЙ 2019Г Е ПАДНАЛА ПО 1 000 000%, А МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ДЕКЕМВРИ 2019Г Е УВЕЛИЧЕНА 350%- ДО 15 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ- ТОВА Е КОМУНИЗЪМ, ДРУГАРИ- ДА ЖИВЕЕ МАДУРО. " Пич,данните са такива защото се намесиха САЩ. Това е вследствие на американските действия. Така се сваля правителство,по "демократичен" начин. Смачкваш народа и после идваш като победител да раздаваш хамбургери и Кока-Кола.Ама, на сульовци като теб повече не им и трябва.

40

до 21

преди 4 години

Паспорти намериха и в руините от кулите близнаци на 11 септември. И то точната бройка на всички терористи от самолетите. Бре, бре, да не повярваш ;) Туй ЦРУ, бе тц..тц...тц..

fallback