Снимка: БГНЕС
fallback
Мигранти направиха опит да изненадат гръцките власти и да навлязат в Гърция в района на Кастаниес на сухопътната граница с Турция, съобщи гръцката телевизия "Скай", цитирани от БНР.
 
Неуспешният опит е от тази нощ между 2,30 и 4 часа. С подкрепата на турски служители, които изстреляли заряди със сълзотворен газ, мигранти направили няколко опита да преминат границата, но били отблъснати, се казва в информацията. 
 
В операцията на гръцките сили за сигурност са участвали и служители на "Фронтекс" от различни европейски страни.
 
От гръцкото министрество на отбраната смятат, че организираният опит за преминаване на границата в толкова късен час със сигурност е бил предварително планиран и целта му е била да изпита реакциите на гръцките сили за сигурност. Нападението идва няколко часа след неуспеха на лидерите на Турция, Германия, Великобритания и Франция да постигнат споразумение по въпроса за миграцията. 
Oще по темата
 
Гръцките власти напомнят освен това, че от вчера е в сила забрана за влизане в страните от ЕС на лица, идващи извън Европа, за срок от 30 дни.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

lol до 23

преди 4 години

Купувам стоки, които ми харесват като цена/качество. Не ми пука дали са китайски, турски, американски, руски или български. В това е смисъла на конкуренцията, а не на сляпото поддържане на родното производство. Колко български неща съм купил и после съм съжалявал, не ми се мисли. Дай ми пример за нещо качествено произведено отпреди 89-та, в България...освен Калашника. Пълни ***, които се изнасят за страните от блока, а реално никога не са били конкуренция на запада.

24

Анонимен

преди 4 години

Браво на гърците!!!!

23

Мфакар

преди 4 години

Да почват да гърмят. Ситуацията е твърде напрегната и това да ни се изсипе на главата.

fallback