Снимка: Pixabay

Намибия съобщи днес, че 86 тъмни делфини, включително две новородени на едва няколко дни, са били открити на отдалечен плаж, предаде Ройтерс. По случая е образувано разследване, пише БНР.

Още по темата

Морският биолог Колет Гроблер изчисли, че бозайниците са били мъртви от около седмица преди да бъдат открити в петък от рибар на плажа Хотентот – на около 40 км северно от югозападния крайбрежен град Людериц.

„Подозираме, че един от тях е бил ранен или болен и е извикал останалите на помощ, а това да е причинило излизането им на плажа. На този етап вече не можем да вземем проби, за да разберем дали делфините са яли токсичен планктон“, допълни Гроблер.

Тъмният делфин, известен с акробатичните си способности над водата, се среща край Южна Америка, Южна Австралия, Нова Зеландия, както и край Югозападна Африка.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

Спрете да замърсявате водите и да изчлъвате разни видове лъчения!Пет пари не дават какво ще оставят на поколенията си,такава безотговорност е крайно вредна за всички и за цялата планета!

10

Анонимен

преди 1 година

Използването на сонари убива делфините,те изпадат в безсъзнание и умират удавяйки се.

9

Анонимен

преди 1 година

До АнонименДелфините така си говорят,бе умнико и по същия начин слепите речни делфини се ориентират,чрез отражението на звукови и други сигнали,които не са доловими за човешкото ухо,можеш да ги чуеш само с апаратура.Излъчването на разни вълни от хората наистина пречат на делфините да се ориентират и са вредни за здравето им.