Снимка: БГНЕС
fallback

Сръбското правителство планира след 7 години да няма нито един автобус с дизелов двигател. Автопаркът в столицата ще бъде подменен с електрически автобуси или такива с хибридни мотори, реши работната група за защита за въздуха в Сърбия. До края на февруари правителството ще осигури условия за субсидиране на електрически и хибридни превозни средства, съобщи МИА.

Oще по темата

Освен изграждането на шумоизолиращи стени с мъх, сред мерките за подобряване качеството на въздуха се предвижда също намаляване на данъците за енергийно ефективни имоти. Ще бъдат намалени вноските на онези, които планират да строят такива сгради, пише БНТ.

Предвижда се да бъде обявен търг за създаване на речен транспорт, търг за закупуване на 520 автобуси на газ през следващите пет години, за засаждане на един милион дървета върху площ от 190 хектара градски терен.

По проекта „Умни градове“ на повече от 300 кръстовища в Белград ще бъдат инсталирани адаптивни системи, които регулират дължината на зелената светлина в зависимост от плътността на трафика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

м дааа

преди 4 години

50% от решението е подобрение и ограничение на движениеСпоред мен трябва да се започне от нулата- забраняваш в града да се движат МПС-та на повечче от 15 години и по този начин на първо време трафика ще падне на половина, въвеждаш система , която на спре гратисчиите в градския транспорт, правиш го редовен и удобен.

7

Анонимен

преди 4 години

До 6:Ще, ще, да, 2021, може и 2023, ще щеПрочети че сърбите вземат 500+ автобуса а нашите св плюнчат с 20,30 и то след някоя друга година.500 е повече от 30 да знаеш само

6

До троловете по-долу

преди 4 години

12.12.2018 "20 електрически автобуса тръгват този следобед по линията рейсове с номера 309 и 9 на Софийския градски транспорт."08.01.2020: "До края на мандата ми в София ще има 10 електролинии, а до края на 2021 г. ще се движат около 20% електробуси от всички, автобуси по линиите."Прочети още на: https://dnes.bg/world/2020/02/19/syrbiia-se-bori-s-mrysniia-vyzduh-do-7-g-vsiki-avtobusi-elektricheski.439490#comment-post

fallback