Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Американската компания "Спейс екс" обяви партньорство с дружеството "Спейс адвенчърс" за изпращане на до 4-има частни клиенти в Космоса, без да уточнява цената на билета, съобщи Франс прес.

"Спейс адвенчърс" беше посредник за изпращането на осем туристи в Международната космическа станция чрез Роскосмос и руските ракети "Союз".

Първият от тях - Денис Тито, плати 20 милиона долара за 8-дневен престой през 2001 г.

"Спейс екс" ще използва за космически туризъм пилотираната си капсула "Дракон", разработена за превоз на астронавтите на НАСА. Първият ѝ полет с хора ще е до няколко месеца, но датата още не е насрочена, предаде БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Скептик

преди 4 години

Дреме ми на онази работа. Мъск е новият Распутим. ФАЩ се връзват на всяка негова прищявка. Накрая ще ги вкара в гроба както стана с Русия 1917. А за двигателите и за много други работи след колапса на ссср и предателството на горби Амриканците си поръчвали разработки в Русия защото имали пълен достъп до всички институти . Съответно имат патенти за много неща. Тънкостта е че тези, които са проектирали могат винаги да заобиколят патента и да извадят нещо по-добро.

21

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 7Cargo Dragon - да. Той се прихваща от ръката на МКС. Crew Dragon се скачи напълно сам при мисията Demo-1 на08.03.2019

20

Анонимен

преди 4 години

Крайно интересно е, че това на снимката не е ракета на SpaceX

fallback