Снимка: БГНЕС
fallback

Италианският крайнодесен лидер Матео Салвини ще бъде съден по обвинение в незаконно задържане на мигранти в морето, след като сенаторите гласуваха в сряда да му бъде отнет парламентарния имунитет, предава AFP

Решението на Сената ще изпрати бившия министър на вътрешните работи на съд за злоупотреба с власт и незаконно задържане, обвинения за които той може да получи присъда до 15 години затвор.

Oще по темата

Салвини беше обвинен, че е отвличал мигранти незаконно. През миналата година, когат отой беше вътрешен министър, по негово разпореждане кораб със 131 мигранти остана край бреговете на Сицилия в продължение на 6 дни, докато други европейски страни не се съгласиха да ги приемат.

Ако бъде осъден, може да му бъде забранено да заема занапред политически постове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

гл. шеф.

преди 4 години

до. цял свят от гл. шеф. на тайно разузнаване. вписваме . да знаят всички . ние настояваме да се провери на румен йорданов. компютара. от спец служби. да него вините напразно. защото той не вписва нищо. ние дойдемели с заснетите матреяли ще съдиме всички. с прозрачност. скрито покрито няма да има.

15

мак

преди 4 години

Вместо да погнат гостите, че нахлуват, те ще съдят този, който иска да ги спре, за да няма патаклама като в онези гостоприемни държави. Липса на здрав разум, да не кажа -глу.пост.

14

бай ганю

преди 4 години

а дано ама надали15 год? този няма да влезе и за един ден

fallback