Снимка: БГНЕС
fallback

Светът е изправен пред хроничен недостиг на престилки, маски, ръкавици и други защитни материали в борбата срещу разпространението на коронавируса, заяви днес генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от Ройтерс и БТА.

Oще по темата

Към 06 ч. женевско време (7 ч. българско време) потвърдените случаи на заразени с коронавируса в Китай са 31 211. Заболяването е причинило смъртта на 637 човека.

През последните два дни регистрираните случаи на заразяване в Китай са по-малко, това са добри новини, но съветваме значението на тази информация да не се преувеличава - може отново да се стигне до увеличаване на броя на заразените, каза Гебрейесус на заседание на СЗО в Женева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Сминдух и чесън

преди 4 години

Имаше такъв урвенски *** ама така си е. Яжте всяка сутрин чесън. То май вече няма друг освен Китайски ама пак по-добре от сополива маска

13

Валентин Тодоров

преди 4 години

За коментара на анонимен 9.Забележката ти е коректна защото по някаква причина съм пропуснал запетаята след приони.Мисълта ми е,че прионите и вирусите имат много повече пътища за проникване в тялото,отколкото огромните в сравнение с тях по размери и с изисквания към средата бактерии,които атакуват основно лигавиците.Ефективна защита срещу тях (вирусите и прионите) са едва пълните костюми за биологическа защита.

12

Анонимен

преди 4 години

Като не достигат, да ползват маски на Спайдърмен и на Дарт Вейдър, силата отблъсква вирусите.

fallback