Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на здравеопазването на Франция коментира, че 36 души от евакуирания полет, пристигнал от Ухан, са показали симптоми на коронавирус, съобщи в. "Монитор".

254 души бяха транспортирани с втори полет от Ухан до Франция. Двама българи бяха евакуирани със същия този полет. Те са настанени във ВМА под карантина и ще останат там 14 дни.

Анес Бюзен, здравният министър съобщи, че близо 20 души са останавени на летището в Истр, Южна Франция, които са проявили симптоми. Сред задържаните има французи и граждани на други страни. Днес ще излезнат резултатите дали хората наистина заразени с коронавируса.

16 чужденци със симпотми са изпратени в родните им държави. На втория полет до Франция е имало граждани на 30 различни държави, предимно европейски. 65 от евакуираните са французи.

Oще по темата

Военни източници в Истр обявиха, че 124 европейци са върнати в страните им. Най-малко 9 белгийци и 15 холандци са изолирани в близост до Брюксел, съобщава Belga.

До този момент във Франция има 6 потвърдени случая на коронавирус.

361 смъртни случая на коронавируса са потвърдени до този момент в Китай и един във Филипините. Заболелите в Китай достигнаха 17 238 души, включително в Тайван, Хонконг и Макао. По света има регистрирани 150 случая. В САЩ са потвърдени 11 случая, а във Виетнам три нови случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

Не разбирам логиката на Евакурирането в случая. Това е разпространяване на зараза в други държави, дори в такива не особено подготвени за реакция - като Бг.

23

Менто

преди 4 години

Жълтата чума на кучеглавите .!.

22

Анонимен

преди 4 години

Добре, че пак чужденци ни казват за проблема. Щото нашите специалисти както винаги не откриха нищо. Пак добре ще 14 дена ще са под карантина тия ненаходили се "студьентьи". Направо 30 дена да им я пишат!

fallback