Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Самолет на германските военновъздушни сили, превозващ евакуирани от китайския град Ухан германски граждани и чужденци заради епидемията от новия коронавирус, кацна на летището във Франкфурт, съобщиха Франс прес и БТА.

Пътниците, 102-ма германци и 26 чуждестранни граждани, ще бъдат прегледани в спортна зала на летището, пригодена за случая. Сред тях има и българин.

Oще по темата
По-рано днес германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер заяви, цитирана от ТАСС, че самолетът прелетял над руска територия, но не получил разрешение за междинно кацане в Москва за презареждане с гориво и трябвало да се приземи в Хелзинки.

Според Крамп-Каренбауер руската страна обяснила невъзможността за кацане на самолета с "недостатъчната пропускателна способност на летището в Москва".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Гледаш да помогнеш

преди 4 години

В Москва са се усетили, че този самолет, макар и вече със заразени от вируса, не трябва да бъде допускан на руско летище. След серията уададжийски номера и измислени дипломатически скандали, руснаците са се усетили, че им готвят нов. Този път, за да бъдат омаскарени, че те са виновни за разпространението на корона-вируса в Европа. Западните медии вече щяха да са ни внушили, че заразата е дошла чрез нещо, хайли лайкли пробутано по време на престоя на самолета на руско летище.

27

Анонимен

преди 4 години

Москва не вярва на сълзи.

26

интересно

преди 4 години

КАКВО РОВЯТ ШВАБИТЕ В МОСКВА СЛЕД КАТО КОРИДОРА ОТ КИТАЙ Е ПО ПРЯК ПРЕЗ РУМЪНИЯ ИЛИ БЪЛГАРИЯ?ПРИ МОДЕЛА НА ГЛОБУСА ИЗВЪРШВАТ ГЕ ОБРАЗНО ДВИЖЕНИЕ А ПРИ МОДЕЛА НА ПЛОСКАТА ЗЕМЯ МАРШРУТА МИНАВА ТОЧНО ПРЕЗ МОСКВА БРЯХ ЧЕ ИНТЕРЕСНО.САМАТА ДУМА ПЛАНЕТА ПРОИЗЛИЗА ОТ ЛАТИНСКОТО СЛОВО PLANO-ПЛОСЪК...ЗАЩО ЛИ ?

fallback