Владимир Путин и Реувен Ривлин. Снимка: БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин призова към противопоставяне на всякакви прояви на ксенофобия и антисемитизъм, където и да възникват те, предаде ТАСС. Руският държавен глава говори за това на срещата си с израелския президент Реувен Ривлин.

Руският президент е на посещение в Израел за участие в Петия международен форум в памет на жертвите на Холокоста и за отбелязването на 75-годишнината от освобождаването на концлагера "Аушвиц".

"Трябва да сме много внимателни, за да не допуснем нищо подобно в бъдеще и да се противопоставяме на всякакви прояви на ксенофобия и антисемитизъм, където и да възникват и от когото и да идват", каза Путин.

"За мен и за моите колеги е много важно днес да бъдем в Израел. Виждаме вашите усилия, усилията на цялото израелско ръководство за запазване на паметта за трагичните събития от Втората световна война", допълни руският президент.

Дълбоко сме развълнувани, че отбелязваме 75-годишнината от освобождаването на "Аушвиц". На международната сцена съществува общо разбиране, че е недопустимо да има прояви на антисемитизъм, на ксенофобия и фашизъм, заяви Ривлин.

"Важно е заедно да се борим с антисемитизма. Тази война не може да се води, без Русия да взима в нея активно участие", отбеляза израелският президент.

Израелският външен министър Израел Кац, посрещайки днес Путин на летище "Давид Бен Гурион", отбеляза героизма на народите на Съветския съюз през Втората световна война и подчерта ключовата роля на Съветската армия за победата над нацистка Германия и освобождаването на затворниците от концлагерите.

Руският президент и израелският премиер Бенямин Нетаняху откриха днес в центъра на Ерусалим паметник "Свещ на паметта", посветен на героичния подвиг на защитниците и жителите на Ленинград по време на блокадата през Втората световна война. Паметникът е издигнат в парк Сакер, недалече от сградата на министерството на външните работи на Израел, Върховния съд и Кнесета.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Моше

преди 4 години

Ближи ближи Вова па после разправяй че не си гей

49

Истината

преди 4 години

...сатанизиран. Мултикултурализъм при капитализма, интернационализъм при комунизма - една и съща цел, а именно унищожаване на западната цивилизация. Путин и Тръмп са марионетки на Нетаняху. СССР/Русия и САщ са марионетки на световния ционизъм/Ротшилд/Израел.

48

Истината

преди 4 години

В заключение - капитализма и комунизма са юдейски идеологии. В юдаизма е записано, че всеки евреин е богоизбран, а неевреите са стадо ***. Най-големият конкурент за световна доминация на евреите през годините е била Западната цивилизация (към която принадлежим и ние, българите), затова евреите създават тези две идеологии, за да унищожат своя противник. Националсоциализма се явява последната отпора. Защото медиите днес се държат от юдеите, затова и образът на нацистите и Хитлер е толкова

fallback