Грета Тунберг. Снимка: БГНЕС
fallback

Шведската екоактивистка Грета Тунберг заяви в Давос пред глобалния политически и бизнес елит, че на практика не е било направено нищо за климата, дори след няколкото месеца масови демонстрации на млади хора в цял свят, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Климатът и околната среда са гореща тема днес, но на практика нищо не бе направено, емисиите въглероден диоксид не са намалели", каза Тунберг при откриването на Световния икономически форум в швейцарския курорт.

Oще по темата

Тя заяви още, че борбата срещу глобалното затопляне е в самото си начало и че хората трябва да се вслушват повече в науката за климатичните промени и повишаването на температурата на планетата.

"Ако не се отнасяме към ставащото като към истинска криза, не можем да го решим", каза 17-годишната шведка.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Влади

преди 4 години

Гретата ми прилича на джихадистите, те нали твърдят, че който не споделя радикалните им виждания за исляма не е истински мюсюлманин. Та така и тая нахъсана пикла - заклеймява наляво и надясно, зер кой ще каже , че е за унищожаване на природата. Всички и мълчат, а тя се вживява като нов месия.

79

Стьопа

преди 4 години

Аз се грижа за веглеродните емисии като *** по малко защото ям повече месо от полярни мечки . Докато ядох зеле отделях парникови газове като френски дизел на 30 години сутрин

78

Пекьо-ранговия

преди 4 години

Има у наше село един викат му сиренето. Па има и още един, Страил машината, теа двамината ковът сичко живо. Немое ли гретъ а дойде а я завартът на чеверме че може и макяа и да участва че даже и баща и. Така да са опознаят Из селската природа а са насладът.

fallback