Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Само седмици преди световноизвестния карнавал и на фона на температури над 40 градуса по Целзий, жители на Рио де Жанейро се оплакаха, че от чешмите им тече мътна и миризлива вода, пише в. "Гардиън".

Множество квартали в града с 6,7 млн. души население, както и шест по-малки градчета в района, са засегнати от кризата, която продължава вече втора седмица.

Социалните медии са наводнени със снимки и видеоклипове на водата с цвят на пръст, докато доставките на бутилирана вода намаляват, предаде БНР.

Публичната водоснабдителна компания обяви, че странният вкус е предизвикан от органичното вещество геосмин, което естествено се съдържа в почвата и настоява, че водата е безопасна за пиене.

Но жителите на Рио се оплакват, че им прилошава след консумация на водата, а екоактивисти обвиняват за кризата замърсените реки, липсата на базова хигиена и десетилетията на лошо управление на водите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ikar

преди 4 години

До АнонименЗащото казват, че чуждото нещастие успокоява.

16

Гост

преди 4 години

А за кризата в съзнанието ни защо никой нищо не казва?Има едни,срещу които постоянно се недоволства и други,които нищо не правят и са вечно недоволни от действията на тези,които явно ги мамят и използват за собствена облага.Е и в кой е проблема и къде е решението на проблемите след като се прави едно и също от години?

15

Анонимен

преди 4 години

нямаме вода натъпкаха ни с отровни бoклуции вместо да питат защо престъпникът комунист от банкя не е в затвора ни занимовот с проблемите на бразилияи клакьорите му от джендерската партия изливат помията си непрекъснатодано господ раздаде на всеки заслуженото

fallback