Снимка: Pixabay
fallback

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви национален траур за жертвите на катастрофата с украински самолет в Техеран, съобщи bTV.

Вчера се разби самолет Боинг 737 на Украинските авиолинии. Самолетът се разби малко след излитането си от летището в Техеран.

Изпълнявал е редовен полет от Техеран до украинската столица Киев.

Oще по темата

При инцидента загинаха 176 души на борда, пасажери и 9 души екипаж.

Сред тях имаше граждани на Ирак, Канада, Украйна, Швеция, Афганистан, Германия и Великобритания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

ттттт

преди 4 години

Самолета е закупен от САЩ през 2016 година, а войната в Украйна започна 2014 година! Аз лично няма да се учудя, ако САЩ са сложили бомба в двигателя със сателитно взривяване! Като съм сигурен, че сащ са знаели какъв маршрут ще изпълнява този самолет след закупуването му! Сега след убиването на Сюлеймани от САЩ не им пречи да свалят самолета за да отклонят вниманието към убийството на Сюлеймани!

6

Анонимен

преди 4 години

И какво излезе накрая вместо 80 американци от цялото иранско дуене и пуцане загинаха 82 иранци и още 100 невинни. То от снимките на фюзелажа се виждат дупките от шрапнелите на руската ракета. Иран не искат да предават черните кутии, а в същото време нямат и с какво да ги прочетат. Вероятно ще стигнат до компромис с Украйна черните кутии да се разчетат в Москва, президента Зеленски е фен на Путин и не вярвам да се откаже от този вариант. Руснаците ще излъжат както за МН17 и всичко ще приключи.

5

Анонимен

преди 4 години

ИРАН СВАЛИ САМОЛЕТ НА УКРАЙНА

fallback