Снимка: БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин посети Дамаск, съобщи говорителят на държавния глава на руската държава Дмитрий Песков, пишат от агенция "Фокус".

"От летището Владимир Путин се насочи към командния пункт на групата на въоръжените сили на Руската федерация в Сирийската арабска република, и мина по улиците на Дамаск", заяви говорителят.

"В представителството на руските въоръжени сили Путин беше посрещнат от сирийския президент Башар Асад", каза Песков. "Главите на двете държави изслушаха военни доклади за ситуацията в различни региони на страната", добави Песков.

Асад изрази благодарност към Русия и руските военни за съдействието им в борбата срещу тероризма и възстановяването на мирния живот в Сирия.

По време на посещението на президента на Русия в Сирия в Дамаск се проведоха преговори между руската и сирийската делегации. "В разговора си с Асад Путин отбеляза, че сега можем с увереност да кажем, че е изминато огромно разстояние по пътя на възстановяването на сирийската държавност и териториалната цялост на страната", заяви говорителят.

Според него "Путин също отбеляза, че по улиците на Дамаск с просто око можете да се видят признаци на възстановен спокоен живот".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

Попътно е набил и канчето на ердоган.

29

Анонимен

преди 4 години

Колко ли голям зор трябва да имаш за да посетиш Сирия на връх руската Коледа?

28

БАНко

преди 4 години

Издание " Блумбърг "/ не го печатат в мазе в Камбоджа / написа преди дни :" ПУТИН създаде най стабилната икономика в света за последните 20 години !!!"За повече .......ПРОЧЕТИ и коментирай .

fallback