Себастиан Курц. Снимка: архив, Reuters
fallback

Лидерът на Австрийската народна партия Себастиан Курц призова Европейският съюз да възприеме ясна линия срещу президента на Турция Реджеп Ердоган, предаде Франс прес.

В интервю за австрийския всекидневник "Курир" Курц изтъква, че турският лидер "се опитва да използва човешки същества като оръжия" в решаването на кризата с мигрантите.

"Европейският съюз не бива да позволява това", заяви Курц и призова за твърда линия на Евросъюза срещу Ердоган, защото турският президент "не разбира друг език".

Очаква се идната седмица Себастиан Курц да оглави за втори път правителство в Австрия, припомня БНР. Този път то ще е коалиция на Народната партия със Зелените вместо с крайнодясната Партия на свободата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Cmточно така да му се покаже колко е смешен...да му се стъжни картинката.Ние можем да приемем 3 милиона емигранти от Сирия,но да изгоним всичките турци от Европа и забрана на исляма.

19

До 18

преди 4 години

Селянино ***... А българите "обичат да се къпят"? Така ли?Затова в градския транспорт у нас мирише на потни подмишници и непрани чорапи. Себастиан Курц - е от малкото европейски политици - имащи смелост да говорят истината!

18

Deutschland

преди 4 години

Курц е пич ,но направи грешка като се коалира със зелените.Макар че Австрийските зелени не са чак толкова зле като немските, които са направо комунисти.Между другото предната коалиция между Курц и Щрахе беше свалена точно от Германия .С компромат на зеленочервеното немско издание Шпигел.Най вероятно такава необичайна коалиция ще има и в Германия догодина Което ще е катастрофа за Германците

fallback