Снимка: Ройтерс

Пожар в зоологическа градина в Германия в новогодишната нощ причини смъртта на голям брой животни, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Зоопаркът Крефелд близо до холандската граница съобщи, че цялото отделение на човекоподобните маймуни е изгоряло, като са загинали близо 30 негови обитатели.

Служители, цитирани от ДПА, пък уточниха, че сред жертвите има шимпанзета, орангутани и две горили, а също и прилепи и птици. Оцелели са две шимпанзета - Бали и Лимбо. Съседната "Градина на горилите" също е оцеляла. Горилата Кидодо и нейното семейство са живи и невредими, съобщи зоопаркът във Фейсбук тази сутрин.

"Неизмерима трагедия ни сполетя малко след полунощ. Нашата "Къща на човекоподобните маймуни" изгоря до основи", написа управата на зоопарка, предаде БНР.

От зоологическата градина, както и от страна на градските власти заявиха, че не знаят причината за пожара и че полицията разследва трагичния инцидент. Те отказаха да коментират твърденията в местни медии, че новогодишни фойерверки може би стоят в основната на пожара. Днес зоопаркът остава затворен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase