Снимка: Reuters
fallback

Саудитският студент, който застреля трима души във военноморска база във Флорида, е събрал по-рано през седмицата трима души на вечеря, на която са гледали видеа с масови убийства с огнестрелни оръжия. Това каза официален източник, цитиран от Асошиейтед прес.

Един от тримата студенти, които били на вечерята, е снимал с камера пред сградата по време на нападението в петък. Другите двама саудитски студенти наблюдавали ставащото от паркирана в близост кола.

Източникът, пожелал анонимност, каза, че са задържани 10 саудитски студенти, а няколко са в неизвестност.

Американски официални лица съобщиха по-рано, че разследват възможен терористичен мотив и че нападателят се казва Мохамед Саид Алшамрани.

Oще по темата
Той бе убит от заместник на местния шериф. Освен тримата убити има и осем ранени при атаката, включително заместник-шерифът и още един полицай.

Мохамед Саид Алшамрани е критикувал САЩ и е цитирал Осама бин Ладен в социалните мрежи часове преди атаката. Това съобщи организация, която следи онлайн екстремизма, предаде БТА.

Федералните разследващи не разкриха какъв е мотивът зад атаката, извършена рано сутринта в петък, когато саудитецът е стрелял с пистолет в класна стая в базата в Пенсакола.

Часове преди атаката той е написал в "Туитър", че мрази американския народ, защото е извършил "престъпления не само срещу мюсюлмани, но и срещу човечеството", съобщи организацията SITE. Той е разкритикувал САЩ заради подкрепата за Израел и е цитирал покойния лидер на Ал Каида.

Следователите не откриват признаци Алшамрани да е бил свързан с терористични групировки и смятат, че се е радикализирал сам, съобщи "Ню Йорк таймс", позовавайки се на неназован американски представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 4 години

Гледай му само кривата мамунска тиква на този пустинен плъx и ще разбереш какво може да измисли с нея.Жив сиканейрос.

28

Анонимен

преди 4 години

...."че мрази американския народ, защото е извършил престъпления не само срещу мюсюлманите, но и срещу човечеството". какво повече може да се коментира пред тази 100%- ова истина?????

27

Патил

преди 4 години

Тръмп е пръв приятел със саудитците. Танцува танци със саби, кара ги да му купуват оръжието, затова американците ще си мълчат и ще ги търпят.

fallback