Снимка: архив Reuters
fallback

Германска гражданка, заподозряна в членство в "Ислямска държава" (ИД), беше върната в страната си от Сирия през Ирак заедно с трите си деца и едно американче, за което се е грижела, предаде ДПА.

Това е първият случай, в който германските власти прилагат процедурата за връщане в Германия на граждани, пребивавали на територията на джихадисткия халифат. Има и други такива заподозрени, които ще бъдат съдени в Германия, но те са се прибрали сами или са били депортирани от трети страни.

Oще по темата

Групата е пристигнала снощи на франкфуртското летище с полет от Ербил, Ирак. Преди това те са пребивавали в Северна Сирия, съобщи германската федерална полиция. Случаят ще бъде поет от властите в провинция Хесен, пише БТА.

Трийсетгодишната жена е разследвана за членство в терористична организация и пренебрегване на деца, каза говорител на прокуратурата във Франкфурт. Още не е издадена заповед за нейния арест.

Доскоро семейството е живяло в затворническия лагер в Ал Хол, Северна Сирия, където са пребивавали десетки хиля хора, вкл. бойци от ИД и техни роднини. Засега не е ясно каква е връзката между жената и двегодишното момиче с американско гражданство, посочи ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Ха-ха

преди 4 години

Репатрира означава завръщане в родината.Германия е родина на тоя пингвин?

10

мак

преди 4 години

Щом е тяхна гражданка, ще я "спасяват". Имат планове доста такива маминки с дечица да върнат в Германия . А не би трябвало да има снизхождение към тях. Отиват, радикализират се, омръзва им или пък ги обхваща страх и се връщат, щото им домъчня за родината? И като почнат да действат срещу неверниците, кой ще е виновен?

9

Анонимен

преди 4 години

Щер се чувства като у дома си в Ракка.

fallback