fallback

Размирици и протести избухнаха тази нощ в  различни части на света. В Южна Америка се стигна до сблъсъци, демонстрации имаше в Азия.

Най-малко петима души загинаха, а най-малко 50 бяха ранени при сблъсъци в покрайнините на боливийския град Кочабамба. Военнослужещи и полицейски служители не са пуснали в града привърженици на Ево Моралес, което е провокирало насилието, предава Bulgaria ON AIR.

Не стихва напрежението и в Чили. Пореден протест в столицата Сантяго. Полицията използва водни оръдия, за да разпръсне гневната тълпа. Мрачната статистика сочи, че досега в антиправителствените демионстрации са убити повече от 20 души, а са 2000 ранени.
Oще по темата


Протести имаше и в няколко азиатски държави. Цената на горивата доведе до масово недоволство в Иран. В съседен Ирак продължава масовата гражданска можбилизация срещу ширещата се корупция и и масовата безработица.

В Хонконг разбунтували се студенти и протестиращи срещу правителството прекратиха окупацията си на един от големите университети след близо едноседмична блокада от полицията, но някои други учебни заведения в автономната китайска провинция все още остават под контрола на демонстрантите тази сутрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

На Север тъкмо се поуспокоиха, че задният двор (Южна Америка) е почти оправен, ама.......

5

Анонимен

преди 4 години

Хората видимо се радват на лобализма и "либералната демокрация". :-)

4

Анонимен

преди 4 години

Интернет направи хората компетентни по много въъпроси.Най-важният е,че болшинството прави супер бгати една шепа хора,недостойни да се наричат така,понеже карат събратята си да живеят и да умират в мизерия.В същото време говорим за Космос и прекрасната Земя...Е,не може вече.Лъжата е майката на терора и насилието.Спрете да убивате и да лъжете.Може би тогава ще има мир...

fallback