fallback

Общ преглед
Над 200 000 чехи се събраха днес в Прага, за да поискат оставката на премиера милиардер Андрей Бабиш, съобщи Франс прес.

Бабиш е обвиняван в корупция и срещу него се води разследване на Европейската комисия по подозрение в конфликт на интереси заради холдинга му "Агроферт".

Председателят на правителството на Чехия отхвърля тези обвинения, пише БТА.

Бабиш бе уличен и като агент на службите по времето на комунизма, показват тайни досиета на полицията от 80-те. Милиардерът отрича и това.

Над 200 000 души участват в демонстрацията в парка "Летна", съобщи в "Туитър" чешката полиция. Протестът бе организиран в навечерието на 30-ата годишнина от Нежната революция, свалила от власт комунистите в бивша Чехословакия.

Движението "Милион и един моменти за демокрацията", организатор на протеста, призова премиера да намери решение на конфликта на интереси или да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

Бабиш е окей.Чехите можеда поискат да станат американскищат от тия дето им плащатда протестират.

11

Анонимен

преди 4 години

Не са просташки роби като нас. Затова и заплатите им са два пъти по-високи от нашите. Стойте си по къщите и мизерствайте, ***!

10

Slava

преди 4 години

Протестърите не щат милиардер. Искат бедняк да ги яха докато забогатее ? Чехите и те превъртяха - масова лудост ги е обзела народите - париж , боливия , хонг конг. Като им спрат парите и ще се изпокрият по дупките.

fallback