Снимка: БТА
fallback

Приключи гласуването на изборите в континенталната част на Испания, въпреки че избирателните секции на Канарските острови ще останат отворени с час по-дълго от тези на континента, предаде Асошиейтед прес.

Десните и левите партии в Испания се бориха ожесточено за правото да сформират следващото правителство. Според проучване на Испанското радио и телевизия (РТВЕ), публикувано след затварянето на избирателните секции, управляващите социалисти са на път да спечелят, но ще бъдат още по-далеч от сформирането на управляваща коалиция.

Проучването, в което са участвали над 13 000 гласоподаватели, показва, че Испания може отново да изпадне в политическа патова ситуация.

На изборите през април социалистите спечелиха 123 места в долната камара на парламента, с 53 по-малко от необходимите им, припомня АП.

Към 18 ч. местно време бяха гласували 56,86 на сто от гласоподавателите, което показва спад на избирателната активност. Според анализатори по-ниската избирателна активност обикновено има по-сериозно отражение върху постиженията на партиите от лявата част на политическия спектър. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 4 години

51% са гласували за ГЕРБ...

2

Щерю

преди 4 години

Мая Манолова и там не печели и ще иска незабавно касиране на изборите...

1

Бен Шалом Бернанке

преди 4 години

всичко е точно!

fallback