Снимка: Reuters
fallback

Противници на излизането на Каталуния от състава на Испания проведоха протестна акция в центъра на Барселона. Демонстрацията се състоя на площад Сант Жауме, където се намира сградата на кметството, предаде ТАСС, цитиран от БТА.
В митинга участваха няколко хиляди души. Те носеха знамената на Испания и скандираха в подкрепа на властите в Мадрид, на полицията и на Националната гвардия.

Организатор на проявата е центристката партия Сиудаданос, която поддържа единството на Испания. Протестът беше в отговор на протестите на привържениците на излизането на Каталуния от състава на Испания, които се организират от понеделник насам Барселона.

Съгласно допитванията за излизане на Каталуния от състава на Испания се обявяват 48 процента от жителите на областта.

Същевременно днес министерството на вътрешните работи на Испания съобщи, че 288 сътрудниците на правоохранителните органи са пострадали от началото на протестите в Испания срещу присъдите, наложени на каталунски политики. Арестувани са 194 души. Нанесени са щети на 267 превозни средства на силите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Прасе с каска

преди 4 години

Това е все едно от София да се вдигнат и да гласуват за кмет в някой малък град, защото смятали там той за най-подходящия.По точен примен няма как да дам!!!

12

Таню

преди 4 години

До емиграцияЗа нещастие...

11

емиграция

преди 4 години

Да , другари. Испания си е една и една ще си остане.Просто няма да ви мине номерчето.Жалко само за икономиката им. 5500 фирми напуснаха Каталуния през последните две години.

fallback