Снимка: БТА
fallback

Министърът на външните работи на Швеция Ан Линде потвърди днес в "Туитър", че на територията на страната има двустранна среща между делегаци на САЩ и Северна Корея, предаде ТАСС. 

"Радвам се, че делегации на работно ниво от САЩ и КНДР се намират понастоящем в Швеция за преговори. Диалогът е необходим за постигането на денуклеаризация и мирно решение", пише тя.

Според шведската обществена телевиция SVT вчера на балтийския остров Лидингьо в околностите на Стокхолм е имало предварителна среща на делегациите. Днес в конферентния център на острова има работни преговори, предаде ТАСС.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо, който е на посещение в Гърция, изрази днес надежда в напредъка на ядрените преговори с Пхенян, допълни Ройтерс.

"Надявам се, че ще имаме напредък. Дойдохме с набор от идеи; надяваме се, че севернокорейците са дошли в добър дух и готовност да опитаме да вървим напред и да приложим договореното от президента Тръмп и председателя Ким в Сингапур", каза Помпейо на пресконференция в гръцката столица. Той отбеляза, че все още "трябва да се свърши много работа".  (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

до. цял. свят. от гл. шеф на тайно разузнаване. сенчеститите в българия. превзимат наши хора в българия. всички щеви унещажеме тръкнетели по враждата. щеви заспепиме и ще има голями катастрофи. полицията в гр. кюстендил е превзета никога няма да станат тее..

5

Анонимен

преди 4 години

Очакваме напредък на ядрените преговори, призна Помпейо----------------Къв напредък, бе, Пупай!-)))Кимчо никога няма да се откаже от ядреното си оръжие, иначе ще свърши като Садам Хюсеин и Кадафи!Хайде, бегай да баламосваш полуграмотното население на САЩ!

4

АНТИ

преди 4 години

Признал Помпейо, че само ядрените преговори са възможните преговори с щатите.Югославия(Сърбия) нямаше възможност, за преговори.

fallback