Снимка: БТА
fallback

Британският премиер Борис Джонсън ще изпрати писмо до Европейския съюз с молба за отлагане на Брекзит, ако до 19 октомври не бъде постигнато споразумение с ЕС за раздялата, показват внесени в шотландски съд правителствени документи, съобщиха Би Би Си и Ройтерс.

Миналия месец депутати от опозицията и бунтари от Консервативната партия на Джонсън прокараха закон, който задължава министър-председателя да поиска отлагане. Макар да обеща да го спази, премиерът обаче заяви, че Великобритания ще напусне ЕС на 31 октомври "каквото и да става".

Противници на Брекзит поискаха от шотландски съд да издаде разпореждане, което да принуди министър-председателя да спази закона. Според внесените в съда правителствени документи Джонсън е потвърдил, че е длъжен да изпрати писмо до ЕС с искане за отлагане, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16Мда, с една от най големите вноски са (14 mill euro) , но пък и взимат много (7 mill euro) Загубите ще са им в пъти по големи Така е като оставиш овчарите да определят нещата. Вън!

17

Хахахааааа.

преди 4 години

.... И ТОЯ Е ПЪТНИК... ХАХАХААААА.ПИЕСАТА ПРОДЪЛЖАВА!!!!!

16

Св

преди 4 години

Любимия ми лаф за БРЕКЗИТ:2120 г....Новият британски премиер отива в Брюксел за поредното отлагане на БРЕКЗИТ. Никой вече не помни откъде идва тази "традиция", но събира хиляди туристи пред парламента :).

fallback