Снимка: Reuters
fallback

29 училища в Истанбул са били затворени заради нанесени материални щети при земетресението с магнитуд 5,8 по Рихтер, станало миналата седмица, съобщи в. "Хюриет дейли нюз".

Валийството на Истанбул съобщи, че от днес - 1 октомври, учениците от временно затворените училища ще продължат обучението си в редица други училища в мегаполиса. Вчерашният ден бе обявен за неучебен за децата от 29-те училища.

Oще по темата

Ръководствата на 114 училища подадоха сигнали за нанесени материални щети след силния трус миналата седмица. След оценка на служители от министерството на околната среда и градоустройството е било установено, че сериозни материални щети са нанесени на 29 училища, които трябва да бъдат ремонтирани.

Според информация на турската телевизия НТВ, цитирана от БТА, само в рамките на два дни след силното земетресение на 26-и септември са били направени 15 708 застраховки за жилища с включен риск от земетресение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

vlady

преди 4 години

За съжаление на турците от 1894г. компетентната институция не приема жалбите им - има решение на тогавашния шеф на бюро жалби католикос Мкртич I Хримян.

4

Анонимен

преди 4 години

"То им се клати държавата последните 15 години поне, та това звучи нормално."Напълно вярно е, прав си! Не се шегувам! Наистина им се клати държавата, обаче пак са по-добре от нас. Уж тук при нас четем по медиите за няква "лучена криза" (че ядат лук само, пък и той приключвал, не знам си какво си), а накрая човек като се разходи в 10-тина турски града в почти цялата страна и осъзнава, че хората си живеят напълно нормално. Даже се чувства малко носталгия, като усещане за България в хубаво време.

3

Анонимен

преди 4 години

В Истанбул живеят 10 000 000 толкова щяхме да бъдем в цяла Бг ако не бяха ни докарали сЛободата. Един град с население за цяла държава. Кога ще ги стигнем Истамбулците по население след краят на севта ли.

fallback