Снимка: Reuters
fallback

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей заяви, че е малко вероятно европейските страни да помогнат на страната му срещу санкциите на САЩ и че Иран "трябва да изостави всякаква надежда" по този въпрос, предаде Ройтерс.

"Въпреки обещанията си европейците на практика подкрепят санкциите на Америка, не са предприели никакви действия и е малко вероятно да направят каквото и да било за Ислямската република в бъдеще. Така че трябва да оставим всякаква надежда за помощ от европейците", казва Хаменей в изявлението.

"Не трябва да се има доверие на страни, които са размахвали знамето на враждебността към ислямската система, водени от САЩ и някои европейски страни, защото те са открито враждебни към иранския народ. Пътят към взаимодействие и преговори е отворен за всички страни освен Америка и ционисткия режим", допълва Хаменей.

"Европейците не спазиха никой от ангажиментите си и има пълно основание да не им се има доверие за нищо", казва Хаменей, който критикува неспособността на европейците да се откажат от "арогантната си природа".

Хаменей каза това след неуспеха на воден от Франция европейски опит за намаляване на напрежението между Техеран и Вашингтон и след като във вторник Германия, Франция и Великобритания втвърдиха тона към Иран, като заявиха, че той носи отговорност за нападенията от 14 септември срещу саудитски петролни инсталации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

Ква помощ от Европа ислямист. Дървото те чака.

4

Анонимен

преди 4 години

Ще стане бензинът 5 лева, май.

3

Анонимен

преди 4 години

И как да спазват като са марионетки на хегемона. Правят това, което им се нареди.

fallback