Снимка: Reuters
fallback

ООН обяви днес преди началото на срещата на върха, посветена на климата, че 66 страни са се присъединили към целта за постигане на въглероден неутралитет до 2050 г., предаде Франс прес.

Тези 66 страни са се присъединили към 10 региона, 102 града и 93 предприятия, за да постигнат целта от нулеви емисии на газове с парников ефект до средата на века. Тази цел беше установена от учените, за да може да се задържи затоплянето на планетата в границите, очертани от Парижкото споразумение за климата от 2015 г., а именно в най-лошия случай увеличение с 2 градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалната ера.

Сред другите новини на ООН, свързани с климата, е тази, че 68 страни са се ангажирали да завишат целите в плановете си за борба с климатичните промени до 2020 г. Освен това 30 страни са се присъединили към съюз, който обещава да спре изграждането на централи с въглища от 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

ЗАБРАНЯВА СЕ яденето на боб, защото се отделят много вредни емисии!

14

А

преди 4 години

ако случайно всички мерки се приложат от всички държави. Ако се откажем от ток, пластмаса, говеждо месо и мляко, абе всичко... Дали климатът ще спре да се променя и ще остане статичен,като сега? Мисля, че никой не знае на къде ще се промени, защото има останки и от ледени и от горещи периоди, без да е имало хора даже!

13

Fool

преди 4 години

До Анонимен 13От дишащата куха глава под косата на Анонимен 11 предполагам :D

fallback