Снимка: Reuters

Путин обвини недружелюбните действия на САЩ за влошаване на международните отношения с Русия. Той е на мнение, че задържането на руски граждани по искане на Вашингтон за много лоша практика.

По време на среща на Източния икономически форум във Владивосток, Путин заяви: "Това е много лоша практика, тя усложнява нашите междудържавни отношения.Говоря не на шега, без ирония. Най-често не виждаме причината за недружелюбните постъпки от този род."

Руският лидер подчерта, че Москва очаква сътрудничество от други страни в случай на задържания, свързани с престъпни деяния, и предложи да се подпишат съответните междудържавни документи, които ясно да посочват как да се действа в такива случаи.

"Впрочем, някои от тези документи съществуват, но всъщност те не работят", добави президентът.

Трябва да се отбележи, че според статистиката, само през миналата година 40 руснаци са били арестувани в чужбина по инициатива на Вашингтон. По-рано стана известно, че по искане на Белия дом, в Неапол е бил задържан Александър Коршунов, заподозрян в икономическо разузнаване. Руското посолство отбеляза, че правят всичко възможно, за да върнат Коршунов обратно в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase