Снимки: Reuters
fallback

Броят на жертвите на запалилата се лодка край бреговете на Калифорния продължава да расте. 25 тела са били извадени от водата, съобщават от BBC. Девет души все още са в неизвестност, а пет членове на екипажа са успели да се измъкнат от пламъците. Един от тях е с леки наранявания.

Oще по темата

Пожарът избухнал около 3 часа сутринта, когато всички на борда са спали. Според шериф Бил Браун има вероятност бутилка с кислород или пропан да е избухнала, подпалвайки лодката, но все още не се знае с точност дали именно това се е случило.

Лодката е била в пълна изправност. До сега не е имало никакви произшествия с нея.

Онези, които успели да избягат от пожара, спели в основната кабина. Те се събудили и скочили във водата. Тогава се появил кораба The Grape Escape и ги спасил.

По думите на шериф Браун това е най-лошият сценарий, който може да се разиграе на яхта, когато по-голямата част от екипажа спи под палубата. Жертвите най-вероятно не са успели да се измъкнат от спалните помещения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

Голяма работа

3

Анонимен

преди 4 години

Вероятно са се задушили, докато са спяли. Макар и малък, този кораб би трябвало да има пожарна алармена система, още повече, че сигурно е и с пасажерски клас. Ако е имало, защо не се е активирала? Защо на кораба не е имало вахтен от екипажа? И т.н. и т.н. А иначе там като отидеш Коуст Гарда те побърква от проверки.

2

rusnak

преди 4 години

Само да питам, яхтата за ор гии ли е била?

fallback