Израелски самолети атакуваха ивицата Газа рано тази сутрин. Снимка: Reuters
fallback

Главнокомандващият силите "Ал Кудс" - иранската Революционна гвардия Касем Солеймани изпрати туит, в който заплаши, че израелският въздушен удар в Сирия и разбиването на два израелски дрона в предградие на Бейрут са "последните борби" на Израел, предаде Ройтерс и БТА.

Солеймани постна свои снимки в Туитър с надпис на три езика: "Тези безумни операции са със сигурност последните борби на ционисткия режим".

Междувременно израелски самолети нанесоха въздушни удари рано днес срещу военни позиции на Хамас в ивицата Газа, след като оттам бяха изстреляни три ракети срещу южен Израел, предаде Асошиейтед прес.
Армията съобщи, че мишена на въздушните удари е бил офис на командир на Хамас в южната част на Газа. Няма съобщения за жертви.

Армията каза, че късно снощи от Газа са били изстреляни две ракети, които са били прехванати от израелската противоракетна отбрана. Няма информация какво е станало с третата ракета, отбелязва АП.

Атаката от Газа бе извършена след като Израел нанесе въздушни удари в Сирия в събота и заяви, че те са били насочени срещу ирански дронове, които се готвели да атакуват Израел. Освен това два израелски дрона се разбиха над ливанската столица Бейрут, напомня АП.

Израелски въздушни удари бяха нанесени и в граничния район на Ливан със Сирия, предаде Ройтерс, като цитира ливанският вестник "Ан Нахар". Експлозии са били чути на няколко места в долината Бекаа, посочва "Ан Нахар".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

защо

преди 4 години

около болчик са построеги градчета израелски? говори се за по 50000 легла?

10

krasirz

преди 4 години

Един народ отхвърлил живия Бог скоро ще си получи наградата.

9

анонимен

преди 4 години

браво на Евреите те са пример как трябва да се пази родината. А племето иран трябва да му бъде даден урок да не замисля провокации.

fallback