Снимка: БТА
fallback

Привърженици на продемократичното движение в Хонконг образуваха днес живи вериги от двете страни на градското пристанище, вдъхновени от протестите в балтийските страни срещу съветската власт преди 30 години, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Oще по темата

Първо демонстрантите се хванаха за ръце, а след това мнозина включиха светлините на мобилните си телефони и ги вдигнаха, за да пресъздадат верига от бели светлини върху нощния силует на града.

Организаторите се надяваха, че веригите, които повториха маршрута на три линии на метрото в града, ще се разпрострат на дължина от 40 километра.

Проявата беляза поредния ден от продължаващите 11 седмици протести, започнали с призиви за отхвърляне на вече замразения законопроект за екстрадиция в Китай и разраснали се с включването на искания за демократично управление и независимо разследване на случаите на проявено от полицията насилие по време на демонстрациите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 4 години

Ми те не ги искат предсрочно. Просто с тези книжа купуват материални активи: пристаница (Хамбург - Запад, Пирея и др.) железници, мини, заводи и др. Цялата икономика на Източна Африка а китайска собственост.

37

Анонимен

преди 4 години

Китай са купили ДЦК на САЩ по регламентите на законите на САЩ, а не като директен дълг на САЩ. Не могат нищо да искат предсрочно, защото падежите са на определени дати от правителството на САЩ. Ако ги поискат предсрочно, то ще получат отказ и нищо повече. Обвързаностите между Китай и САЩ са прекалено големи, така че доста говорят за понятието Кемерика, като сбор от двете икономики. Фалита на едната ще доведе до фалита на другата, с тази разлика, че никой не иска да търгува в юани.

36

пенко

преди 4 години

ККП трябва да няпряви само един ход : По примера на евреите -да купи или да завладее всички банки на територията на Х К !?!?

fallback