fallback

Внесени от Азия гъбички съсипват банановите плантации в Kолумбия. Засега са засегнати само 6 плантации, но ситуацията е тревожна.

Страната стигна до там да обяви извънредно положение, тъй като срещу болестта няма как да се противодейства, предава DW.

Появята на тези гъбички в Централна Америка не предвещава нищо добро, защото именно там са най-големите производители и износители на плодовете.

Само в Колумбия десетки хиляди хектара са засети с банани, а износът се оценява на 860 млн. долара годишно. От този бизнес зависят хиляди работни места.

За колумбийците обаче тази "чума по бананите" е зловещо припомняне от миналото. В началото на 60-те години отново е имало такава криза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 4 години

На мен ГМОта и химии не ми трябват. Купувайте локални плодове, сезонни, с по-малко химия и без ГМО-та. Не може нещо да идва от другия край на света и килото да му е 1.50 от склада. Замислете се защо е таква цената и с какво си тровите кръвта.

29

Гoшу

преди 4 години

До Комунист....сибирски краставици с добра, съветска радиация от гръмналата хиперзвукова ракета. Щото то да правиш анимацийки от Мултфилм не е като да го направиш наистина:)))

28

Комунист

преди 4 години

УРАААААА..... БАНАНИТЕ СВЪРШВАТ! ИДВА КОМУНИЗМА!!!!ШЕ ЯДЕМЕ САМО СИБИРСКИ КРАСТАВИЦИ!!!!

fallback