fallback

25,5 процента от 83-милионното население на Германия е с мигрантски произход. Това съобщи германската статистическа служба, цитирана от БТА.

Това означава, че една четвърт от всички хора, живеещи в страната, са дошли от други държави. Около 20,8 милиона души, са с мигрантски корени по данни от 2018 г. Това е увеличение от 2,5 процента в сравнение с 2017 г.

По критериите на службата даден човек е с мигрантски произход, ако той или един от родителите му са имали чуждестранно гражданство при раждането си.

Статистическото ведомство уточни, че 13,5 милиона души с чуждестранни корени не са родени в Германия, а са имигрирали в нея. При проучване е установено, че близо половината анкетирани са дошли в Германия заради семейството си, около 20 процента са посочили професионални причини, а 15 процента са имали за цел да получат убежище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 4 години

Хаха една четвърт,аз германци не виждам в Германия

35

Анонимен

преди 4 години

Официалната статистика прави разлика откъде е притокът *** хора. БТА и блюдолизците по веригата до читателя - не. Между другото, идващите от Чехия и Словакия са не само чехи и словаци, а и немци. Част от днешна Чехия, както и от Полша са били в състава на немски държави, връщат се и етнически немци, което се отбелязва във всички документи за регистрация.

34

Анонимен

преди 4 години

А пък в Кралството да не са по различни ?!?

fallback