Снимка: Reuters
fallback

Държавният министър в британското министерство на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Куази Куартенг днес отхвърли като несъстоятелни и целящи да всеят паника опасенията от евентуален недостиг на храна, гориво и лекарства в случай на Брекзит без сделка, предаде Ройтерс.

"Мисля, че около това има много паникьорство, трябва да се подготвим за излизане без сделка", каза Куартенг по телевизия "Скай нюз" в отговор на въпрос за изтекли в пресата правителствени документи, в които се изтъква потенциален недостиг. "Ще сме напълно готови да напуснем без сделка на 31 октомври", увери Куартенг.

По-рано днес в. "Сънди таймс" съобщи, че Великобритания ще бъде засегната от недостиг на гориво, храни и лекарства, ако напусне Европейския съюз без споразумение. Това сочели документи на британското правителство, с които вестникът се е запознал, предаде Ройтерс. Изданието посочи също, че има риск от нарушаване на работата на пристанищата и от "твърда" граница с Ирландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

До IQ-то

преди 4 години

Абре ай кю твоето май го е хванала липсата. Защо червените *** като теб си мислят че на българите им пука ако се разклати ЕС? 80% от тези които са имигранти са повече от 5 години в дадената държава. Така че само си подават документите за двойно гражданство или ако не може двойно си хвърлят българският паспорт и са си ок. Ти си този който ще си гние в гаражчето апартамент.

10

Анонимен

преди 4 години

Британците ще получат кораби с мухлясала ГМО царевица от Америка, както САЩ помогнаха на България след излизането и от Социалистическия съюз.Канада е колония на Британия и могат да и заповядат да им прати храна.

9

IQ-то

преди 4 години

Неуместно е българите да се кахърят за бъдещето на Острова. Кралство Британия е единственото в което слънцето никога не залязва.По добре мислете за вашето си оцеляване,защото ако ЕС се разклати,сценариите са няколко и все интересни.

fallback