Снимка: Reuters
fallback

Иран не е поемал ангажименти в замяна на освобождаването на танкера си и отрича той някога да е пътувал за Сирия, както твърдят властите на Гибралтар, каза днес говорител на иранското правителство, цитиран от Ройтерс.
Фабиан Пикардо, първи министър на британската отвъдморска територия каза, че заповедта за задържането е отменена след писмени уверения от Техеран, че танкерът няма да разтовари превозвания петрол в Сирия в нарушение на санкциите на Европейския съюз.

Oще по темата

"Иран не е поемал ангажименти в замяна на освобождаването на танкера "Грейс 1". Както казахме по-рано, Сирия не е била неговата цел. Твърдим това и потвърдихме, че не е ничия работа, дори ако е била Сирия", заяви говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави, цитиран от агенция Тасним.

Иранският танкер е сменил флага си в очакване за отплаване в Средиземно море, съобщи днес иранската държавна телевизия.

"В отговор на молба на собственика петролният танкер "Грейс 1" вдигна ирански флаг и се преименува на "Адриан Даря" след като се подготви за отпътуване", заяви ирански представител, цитиран от БТА.

Властите на Гибралтар вчера решиха да освободят плаващия под панамски флаг танкер, но не посочиха дали ще отпътува веднага, след като САЩ подадоха в последната минута иск срещу него.

Наред с това друг танкер, собственост на Китай, също смени името си в опит да избегне американските санкции. Насочилият се към Малакския проток танкер "Пасифик браво" изключи транспондерите си на 5 юли при преминаване през протока.

Американските власти издадоха предупреждение да не му бъде позволено да влезе в никое пристанище в Азия и твърдят, че танкерът превозва 2 милиона барела ирански петрол в нарушение на санкциите на САЩ срещу Техеран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Adolf Eichmann

преди 4 години

Колкото повече зионистите стягат обръча около другите, толкова повече държави ще се настройват против тях до момента в който тези танкери започнат да пътуват с охрана и ескорт на китайския флот, да видим янките дали ще са толкова смели в интернационални води и ако са ще подпалят конфликт в който ще бъдат обрадени и оставени да умрат от глад - как ви се струват санкциите сега А? хехе

7

АнонимеН

преди 4 години

ИРАН ДА СЪДИ БРИТАНИЯ !!!КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ДОКАЗАНО И ОТКРИТО ПОДКРЕПЯ РЕЖИМА НА БАШАР АСАД И НА НЕЯ НИТО ЕДИН КОРАБ НЕ СА И КОНФИСКУВАЛИ!!!КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЯСНО И ОТКРИТО СНАБДЯВА СИРИЯ С ПЕТРОЛ НО И ОТКРИТО ПЛАШИ С ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ, ЧЕ ЩЕ ГО ИЗПОЛЗВА АКО НЯКОЙ НАПАДНЕ ПРЕСТЪПНАТА И ДЕЙНОСТ!

6

Анонимен

преди 4 години

САЩ исталират свои марионетки, които държат с компромати и така ограбват страните справка Боко.

fallback