Кадър: YouTube
fallback

Шестима души са пострадали при силното земетресение, разлюляло югозападната част на Турция – в района на град Денизли.

Кметът на Денизли Осман Золан заяви пред телевизия CNN Turk, че засега няма съобщения за жертви. „Нашите екипи работят върху оценка на щетите“, каза Золан.

От турската служба за борба с бедствията и извънредните ситуации АФАД съобщиха, че се проверява дали има пострадали и нанесени материални щети.

Oще по темата

По информация на телевизия НТВ при труса са се срутили редица сгради, в които имало хора. Спасителни екипи са предприели операция за спасяване на затрупаните под отломките. Спасителите са извадили някои хора, които са хоспитализирани.

Земетресението с магнитуд 5,7 по Рихтер разлюля Турция край град Денизли, близо до Анталия в 14:25 ч местно време, сочат данните на Европейският средиземноморският сеизмологичен център. Геоложката служба на САЩ съобщи, че земетресението е с магнитуд 5,8.

Обсерваторията в Кандили, Турция, която първоначално отчете, че трусът е бил 6,5 по скалата на Рихтер, посочи, че земетресението е било на дълбочина от 8 км.

Турската НТВ и вестник "Сабах" съобщиха, че трусът е бил с магнитуд 6, предаде БНР.

По-рано днес беше съобщено за средно по сила земетресение, разлюляло турския град Измир и областта. Трусът е бил с магнитуд 4,8 по Рихтер, а епицентърът - на дълбочина около 18 километра близо до залива на Кушадасъ. Земетресението е усетено силно в Измир и много хора са напуснали домовете и работните си места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Иван

преди 4 години

Чувствам се тъжно!

2

Анонимен

преди 4 години

До Hause M.D.Теб какво те вълнува и ти не знаеш, бягай да играеш с играчките си

1

House M.D.

преди 4 години

И какво, в името на великия змей Хуракан, ни интересува това?

fallback