Снимки: Reuters
fallback

Това е гледка, на която жителите на Рим са свикнали - тълпи от туристи, седнали на Испанските стълби, които си говорят, правят си снимки или похапват сандвичи. Но съвсем скоро това ще се промени.

Градската управа в Рим въведе забрана туристите да сядат и да консумират храна и напитки на стъпалата на Испанското стълбище пред църквата "Тринита дей монти", съобщи Франс прес, цитирана от БТА. За онези, които не спазят наредбата, има и глоби, които могат да достигнат 400 евро.

Във вторник полицаи предупреждаваха със свирки туристите, дръзнали да седнат върху стъпалата на архитектурната забележителност на столицата, свързваща площад "Испания" с църквата "Тринита дей монти".

Испанското стълбище, една от най-посещаваните римски дестинации, беше отворено за публиката през 2016 година след като бе изцяло реставрирано. "Ла Скалината" беше силно замърсена от бензиновите изпарения, от изхвърлените дъвки от туристите и от разлятото вино и кафе по стъпалата.

Тази архитектурна забележителност беше проектирана между 1723 и 1726 година от архитекта Франческо де Санктис. Италианското стълбище има 135 стъпала на три нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Имани

преди 4 години

Мисля, че много хора не раэбират какво е истинската романтика!!! Всеки може да купи, цветя, бонбони и бижута но има и неэначителни неща, които също са от эначение!!! Лично аэ считам, че е нелогично да има такава эабрана тъй като Рим е градът на влюбените и романтиката!!! А и не виждам какъв е проблема да седнеш и да си отдъхнеш а эащо не и да похапнеш с любимия човек!!!! Ди Треви също ли ще го эабранят!!!????

9

Анонимен

преди 4 години

Хората района не могат да си видят стълбите от тези стада турсти.

8

Провенцано

преди 4 години

Браво.Само така.Хората си пазят ценностите.Roma Eterna

fallback