Снимка: Pixabay
fallback

Горещото и сухо лято на 2018 г. се е отразило добре на поне един бранш. Заради климатичните аномалии миналта година производството на вино в Германия е стигнало най-високото си равнище от 1999 г. до сега, съобщи Федералната статистическа служба, цитирана от ДПА.

Лозарите са произвели 1,03 милиарда литра вино и мъст - терминът, който се използва, за да се опише гроздовия сок и пулпата по време на ферментация, сочат статистическите данни, пише БТА.

Две трети от общото количество грозде се е използвало за производството на бяло вино, а обемът на червеното вино и розето е намалял с 5 процентни пункта до 34 процента от общото количество. Над една трета от вината - 37 процента - е получила най-високата сертификация за качество "предикат".

За последен път вина с такова качество са произведени в подобно количество през 2003 година.

Райнхесен е бил регионът с най-голямо производство на вино - 28 процента от общото количество, следван от Пфалц с 19 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Факт!

преди 4 години

Елзас и Лотарингия са френски.Точка!

11

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАми те евроатлантиците вече са го измислили - спрямо директива на ЕС, за да се занимаваш с лозарство трябва да получиш специално разрешение/лиценз от Института по лозаратво и винарство. Успех да го получиш иначе ще изземваш дела на немското вино...

10

Щирлиц

преди 4 години

Ризлинг - най-добре да е немски.Сира - австралийска.Пинотаж - ЮАР-ски.Всеки лозарски район си има сорт, който е оптимален.

fallback