Снимка: архив, Reuters

Жилището на бившия полковник на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал в английския град Солсбъри ще бъде придобито от съвета на графство Уилтшър, за да не бъде превърнато в хотел тип "нощувка със закуска" (B&B), предаде ТАСС, позовавайки се на вестник "Сън".

Британското издание цитира изявление на корпоративния директор на съвета за икономически растеж, инвестиции и жилищна политика Алистър Канингъм.

Скрипал: При мен всичко е нормално. При Юлечка също

Поехме ангажимента жилището да не се използва за хотел тип "нощувка със закуска", като се търгува с историята му, и сме готови да го придобием, казва той пред изданието и допълни, че властите на графството все още водят преговори по въпроса с представители на британското правителство.

Още по темата

Канингъм отбеляза също, че съседите на Скрипал са изразили безпокойство за съдбата на жилището на бившия полковник. По думите на Канингъм, ако все пак жилището попадне в частни ръце, "съветът ще гарантира, че тази недвижима собственост няма да се използва като жилище."

Сергей Скрипал, бивш полковник от руското разузнаване, осъден за шпионаж в полза на Великобритания и по-късно разменен за други двойни агенти, беше открит на 4 март 2018 г. в безсъзнание заедно с дъщеря си Юлия на пейка в южния английски град Солсбъри, припомня БТА. Двамата оцеляха.

Британските власти обвиниха ГРУ, че се е опитало да го отрови с мощен нервнопаралитичен агент "Новичок".

Москва отрича всякаква отговорност по случая.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase