Снимка: Pixabay
fallback

В последните 9 дни имаме 10% в цената на петрола. WTI се търгува на 57.40 долара за барел. Това заяви форекс анализаторът Мартин Митренцев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Въпреки санкциите на САЩ върху Иран и Венецуела пазарът остава добре снабден поради ръста на производството в САЩ и запасите на суров петрол, които не позволяват цената на петрола да се увеличи. Иран на дневна база изнася 500 000 барела. Венецуела – 1 млн. барела на ден. Това изглежда нищожно на фона на световното производство, което е 80 млн. барела на ден".

Brexit и паундът

Новината за оставката на британския премиер Тереза Мей не доведе до сериозна волатилност при паунда просто защото това бе включена в оценката на инвеститорите, изтъкна Мартин Митренцев.

"Валутната двойка паунд-долар е загубила 430 пипса от стойността си от началото на месеца. В средата на юни отново ще видим сериозна волатилност при паунда въз основа на възобновени преговори с ЕС. Излизането без сделка е възможно най-лошият вариант за паунда. Брекзит със сделка може да върне нивата на паунда до тези отпреди гласуването на референдума", твърди още той.

Вижте още на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 4 години

Няма значение. Местните "експерти" ще кажат, че запасите им били от скъпия петрол, а падането на цените щяло да пътува до местните пазари осем месеца, но през това време петрола пак щял да се вдигне.

18

Анонимен

преди 4 години

абе янките щяха да убиват русия с евтин нефт, като гледам нищо не са убили, 700 милиона долара вади от нефт Русия

17

Анонимен

преди 4 години

българския не поевтинява, влади горанов не дава, немое върже бюджета миличкия

fallback