Снимка: Pixabay
fallback

Пивоварната индустрия в САЩ официално обвини част от решенията на президентската администрация за загубата на цели 40 000 работни места през изминалите 2 години, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

Ако между 2014 и 2016 г. индустрията бележи ръст с 27% в работната си сила, то през последвалите 24 месеца пивоварите са намалели от 2,23 млн. души до 2,19 млн. И всичко това се дължи най-вече на увеличението с 10% върху митата на алуминия, от който се правят кенчетата за пивото.

Водещият пивовар Molson Coors Brewing Co. дори отчита ръст вразходите с 40 млн. долара, което го принуждава да взема радикални мерки, за да спаси бизнеса си. Част от тях включват съкращаване на работни места, свиване на разходите за иновации и увеличаване на цените на продукцията.

Още по темата можете да научите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

А те производителите никога не калкулират покачването на цената на суровините в крайния продукт... Особено за бирата. Покачването на цената на кенче в САЩ заради покачване с 10% на цената на алуминия би било към 2 - 3 цента. За какви загуби говори този? Едва ли е запазил цената на продукта си същата - вероятно я е покачил с поне 10 цента. Явно бирения бизнес принадлежи на опозицията на Тръмп и сега уволняват служители за нагнетяване на напрежение ;) Прозрачно ;)

23

Анонимен

преди 4 години

Бирата е вредна! Да пият вода!

22

Анонимен

преди 4 години

Значи Тръмп е една личност, която ме докарва до раздвоение на личността.От една страна искам да го псувам, защото е крадлив тотслитарен плутократичен корумпиран плъх финансиран от Сорос, военно индустриалния комплекс и еврейския нацист Нетаняху прави само гадости на Европа и ни наложи допълнителни отграничения за визите а самият той произлиза точно от емигранти от друга го обожавам защото съсипва четвъртия райх САЩ.Тъй че да живее Тръмп.

fallback