Снимка: Reuters
fallback

Brexit бе отложен за пореден път. Денят, в който Великобритания ще трябва да напусне Европейския съюз се премести на 31 октомври - навечерието на католическия празни Хелоуин. Тереза Мей се съгласи страната ѝ да участва в изборите за Европейски парламент през май, за да бъде валиден вота. Ако не го направи, тогава датата за напускане без споразумение е 1 юни. Но ще продължи ли да се влошава кошмара на британците, докато не ескалира в нощта на Вси Светии?

"В момента Brexit се намира в задънена улица. Тереза Мей няма никакви полезни ходове. Преговорите между лейбъристите и консерваторите боксуват сериозно, защото членовете и на двете партии обвиняват своите лидери в предателство", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR бившият зам.-министър на икономиката и на външните работи Милен Керемедчиев.

Той отбеляза, че основната тема - оставането на Великобритания в Митническия съюз, нещо което лейбъристите подкрепят, а консерваторите категорично отхвърлят, е ябълката на раздора. И към момента няма сближаване на позициите.

"Дали Brexit ще бъде отложен с шест месеца, година или година и половина, няма никакво значение, тъй като няма ясна перспектива за това, което ще се случи", допълни още Милен Керемедчиев.

Той подчерта, че 31 октомври ще дойде изключително бързо. А най-важното нещо било участието на Великобритания в eвроизборите.

"Страната има 73 места в ЕП, което е близо 10% от всички евродепутати", добави още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

някой си

преди 5 години

И след 100 години , когато ЕС няма да го има, сигурно англичаните още ще преговарят за БРЕКЗИТ. Каква пародия на демокрация!

32

Анонимен

преди 5 години

Повече никакви усмивки на англичаните!

31

Анонимен

преди 5 години

тези защо стоят на прага , така става течение за всички. хайде, или влизайте, или излизайте. затворете вече вратата.

fallback